Tiggare och kändis vann på skraplott

Skraplotter är bland de roligaste spel som finns. Framförallt är de väldigt lätta att förstå och alla som spelar på dem har lika stor möjlighet att vinna. Den senaste tiden har både en tiggare och en kändis skrapat fram en vinst på en skraplott.

9876958-scratching-lottery-tickets

Något som är oerhört roligt med spel som handlar om tur, är att alla har lika stor chans att vinna oavsett var man befinner sig i samhället. Detta blev extra tydligt när en rumänsk tiggare i Sverige vann 210 000 kronor på en skraplott. Det var under en dag då han lyckades tigga ihop en mindre summa pengar som han bestämde sig för att gå in till en tobakshandel och köpa sig en skraplott. När han skrapat klart lotten såg han att han hade skrapat fram tre bilar, vilket innebar att han vunnit en bil. Den rumänske mannen fick sedan åka till Göteborg för att vara med i en dragning i samband med Bingolotto för att se vad vinsten hamnade på. Han fick en bil värd 275 000 kronor som han valde att omvandla till pengar genom att bilmärkets representant tog tillbaka bilen. Genom denna deal fick han 210 000 kronor. Läs mer. Mannen har bestämt sig för att åka tillbaka till Rumänien för att bygga ett hus till sin familj. Han uppger att han gärna kommer tillbaka till Sverige igen men att han inte kommer att göra det som tiggare, skriver Metro.

Glenn Hysén skrapade hem vinst

Just detta är charmen med den här sortens spel och det är inte bara i en tobakshandel som man kan få tag i en skraplott. Det finns mängder av olika sidor på nätet som har skraplotter. Det är dock inte bara den rumänske tiggaren som haft turen med sig och vunnit på en skraplott. För några dagar sedan rapporterades det att den före detta fotbollsspelaren och kände göteborgaren Glenn Hysén vann på en skraplott. Det var när han skulle köpa dricka och en banan i en kiosk som han bestämde sig för att för första gången i sitt liv köpa två trisslotter till sig själv. Hysén var så pass ovan vid att köpa trisslotter bara sådär, att han råkade slänga påsen med trisslotter när han ätit upp bananen och druckit upp drickan. Som tur var kom han på detta snabbt och kunde rota fram påsen igen. När han skrapade en utav lotterna fick han fram tre tv-rutor, vilket innebär att man får skrapa fram sin vinst i tv. I april åker alltså Hysén upp till Stockholm och får se om han vinner den lägsta summan på 50 000 kronor, den högsta på 5 miljoner eller någonting däremellan.

Många olika vinster 8142416-scratch-ticket-background

Vad gäller skraplotter finns en oändlig rad olika varianter och det ligger olika priser i potten. Några exempel på vad man kan skrapa fram är:

  • En bil.
  • Ett fast belopp pengar.
  • En viss summa pengar i månaden i ett antal år.
  • Hushållsmaskiner.
  • Skrap i teve.
  • Nya lotter.